#460
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Drumul lui Hava de pe Dealul Mamut se rupe... datorita calitatii

Drumul lui Hava de pe Dealul Mamut se rupe... datorita calitatii

Revista nr. 316 | 20-11-2015 | Alexandru Mitchievici


România este ţara unde lucrările publice sunt efectuate de mântuială... prin firmele de casă. Contra unor comisioane, numite şi parandărăt.

 
Drumul ăsta trebuia să compenseze lista pistelor de bicilete din oraşul Alba Iulia, precum şi lipsa parcurilor verzi care au dispărut în cele 6 mandate ale lui Mircea Hava.

„Autostrada” din pădurea de pe Dealul Mamut a început să cedeze, o dovadă a „calităţii” deosebite a firmei constructoare: Elis Pavaje din Petreşti.

Lucrările au fost finalizate în 2014, iar acum suntem în 2015, aşadar garanţia este o hârtie bună de pus în toaletele publice.

Scurt istoric:

Lungimea drumului este de 5,4 km străbătând pădurea de sub Dealul Mamut, pe o lăţime de circa 8-10 m cu un mic spaţiu verde între drumul pavat pentru pietoni şi partea care va fi asfaltată - pentru biciclişti şi maşini. pentru realizarea drumului pădurea a fost defrişată pe o lăţime de circa 20-25 m.

Lucrările pentru realizarea drumului au demarat în decembrie 2011, ele fiind executate de Elis Pavaje, o firmă cu lipici la banul public în Alba Iulia...

Lucrările au fost finanţate de Uniunea Europeană prin ADR Centru. Deşi iniţial Primăria Alba Iulia semnase un contract de finanţare în valoare de 2,66 milioane euro (adică vreo 11.398.022,8 lei), administraţia a făcut ulterior un alt împrumut care ridică preţul drumului pavat prin pădure la peste 3 milioane euro.
 
Drumul ăsta betonat care mutilează pădurea de pe Mamut este denumit (neinspirat) de unii Transalpina de pe Mamut, dar denumirea asta arată că a fost scumpă şi lucrările au fost de proastă calitate.
 

CITEŞTE şi:
 
 
 

Drumul lui Hava de pe Dealul Mamut se rupe... datorita calitatii
Taguri: drumul, Mircea Hava, dealul, Mamut, se rupe, datorita, calitatii, zona, Schit, padurea

Ratari

Criticisme (1)

Em
22-11-2015
Nasol... sincer sa fiu nici in toaletele publice nu m-as sterge la dos cu acea hartie. Insa n-ai ce-i face. Asta e politicul mostenit de la revolutie, si oricare ar fi fost in locul lui hava, ar fi avut prietenii lui si ar fi facut lucrarile la fel. Pana nu se impune o legislatie de raspundere, vom tot avea cazuri de genul asta ca si cel de pe A1 la Sibiu, unde firma ce a facut prospectele pe teren azi nu mai exista iar raspunderea nu o mai asuma nimeni si banii sunt si pierduti.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>